4 redenen waarom een goed ontwerp de beste basis is voor een succes-verbouwing

Je hebt ze zo voor ogen. De gestreste verbouwers uit menig tv-programma. “We hadden het toch anders voor ogen… Maar ja, de aannemer hé. Die kwam maar niet opdagen..’ Help, verbouwing in de soep!

Is het je wel eens opgevallen dat tijdens deze misère geen tekening op tafel komt? Dat de verbouwers eigenlijk zelf niet goed weten wat ze willen? En daarom geen idee hebben wat ze met hun verbouwing aanmoeten? Geen wonder dat de aannemer met de noorderzon vertrokken is!

Met deze 7 tips overleef je een verbouwing Bron: Roomed

Een ontwerp als beste basis voor je verbouwing

Zorg altijd dat er, voor je start met verbouwen, precies op papier staat wat er moet gebeuren. Het geeft helderheid. En het zal je heel veel ellende besparen.

Waarom?

1. Jouw woonwensen worden een feit!

Met een verbouwing vertaal je eigenlijk jouw woonwensen in je huis. Tijdens het ontwerptraject ontdek je stap voor stap wat de beste manier is om jouw huis optimaal aan te passen aan jouw leven.

Moet je dit allemaal nog uitvinden als er al druk geklust wordt? Door de chaos kan je nooit weloverwogen de beste keuzes maken. Of ben je misschien al te laat omdat die ene muur er gewoon al staat!

2. Een ontwerp bespaart je stress

Een ontwerp maak je vóór de start van je verbouwing. Zo heb je voor de chaotische verbouwingsperiode, waarin er veel op je af komt, op een rustige manier kunnen nadenken over het ontwerp.

Heb je geen ontwerp? Tijdens een verbouwing komen er dan zoveel vragen op je af dat je door de bomen het bos niet ziet. En je missers maakt. De allerbeste basis om krankzinnig te worden.

3. Een ontwerp bespaart je geld

Een ontwerp is de basis voor een gestructureerde verbouwing. Op basis van een gedetailleerd ontwerp kan een aannemer een goed gedetailleerde offerte uitbrengen. Omdat hij heel duidelijk weet wat hem te doen staat. Zonder financiële verrassingen of problemen achteraf.

Zonder duidelijk ontwerp ontbreekt een helder doel van de verbouwing. Onduidelijkheden zorgen voor extra werkzaamheden en irritatie. Daar zit niemand op te wachten!

4. Een ontwerp bespaart je tijd

Een helder plan is een uitstekende basis voor een heldere planning. Een aannemer kan, aan de hand van het ontwerp, precies inschatten hoeveel tijd hij nodig heeft voor de klus.

Ontbreekt een ontwerp? Dan is niet duidelijk wat er moet gebeuren in jouw huis. Er ontstaan daardoor onduidelijkheden. Er worden dingen aangepakt die niet nodig zijn. Een aannemer wacht tevergeefs op jouw instructies. Of er wordt iets gebouwd wat jij het eigenlijk niet had bedacht. Zonde van de tijd!

Door wie?

Architect Een ontwerp laat je maken door bijvoorbeeld een architect. Stap voor stap ga je samen op zoek naar de mooiste oplossingen voor jouw huis.

Aannemer Ook zijn er aannemers die je kunnen begeleiden in het uitwerken van je plannen. Maar realiseer je daarbij wel; een aannemer is een bouwspecialist. En zal altijd denken vanuit het bouwen. Niet vanuit de mooiste oplossingen en beste mogelijkheden van je huis.

Doe-het-zelf Heb je geen zin om geld uit te geven aan een architect? Of vind je het leuk zelf een plan te ontwerpen? In de gratis 3 delige videocursus geef ik je tips en tools hoe je zelf aan de slag kan! Lees hier meer over!

Maak van jouw verbouwing een succes!

Maak voor je start met verbouwen een ontwerp. In dit ontwerp zijn jouw woonwensen zo goed en mooi mogelijk vertaald. Voor iedereen is het doel van de verbouwing duidelijk. Zodat de verbouwing enkel een uitwerking van het ontwerp is. Gestructureerd wordt aan jouw droomhuis gewerkt. Zonder spijt of verrassing achteraf!

 

Advertenties

One thought on “4 redenen waarom een goed ontwerp de beste basis is voor een succes-verbouwing

  1. Hele goede tips! Dit geldt niet alleen voor huizen maar ook zeker in andere sectoren. Door met een plan te beginnen verloopt alles meer gestructureerd en kan iedereen makkelijker aangestuurd worden omdat het ontwerp duidelijkheid schept.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s