Home is where the heart is; zo creëer jij jouw lievelingshuis

Kan jij je draai niet vinden in je huis? Straalt de sfeer niet uit wie jij bent? Of heb je een onpersoonlijk nieuwbouwhuis waar de warmte ontbreekt?

Veel mensen kunnen niet de juiste stappen zetten om hun huis om te toveren naar een echt gezellig thuis. Een huis waar ze zich comfortabel en ontspannen voelen. Want waar begin je? Meubelboulevards, keukenshowrooms, bouwmarkten; het zijn ook niet de plekken om vol inspiratie leuke ideeën op te doen. De persoonlijke sfeer ontbreekt. Een sfeer die jij juist wel wil bereiken in jouw huis.

Hoe pas je je huis aan zodat je er echt kan ontspannen. Dat het precies aansluit op jouw leven, op wie jij bent?

Het draait allemaal om jou!

De meest persoonlijke, sfeervolle huizen stralen de persoonlijkheid van de bewoner uit. Niet de sfeer van meubelzaak of badkamergroothandel.
Wat jou aanspreekt, wie jij bent, hoe jij leeft. Dat ben jij. En niemand anders. Alleen jij bepaalt waar jij je prettig voelt, wat jij mooi vindt.
Ga dus bij jezelf te raden. Wie ben jij en wat wil je met je huis? Durf die stap te zetten!

home_is_where

5 tips voor een persoonlijke sfeer

1. Benadruk details of onderdelen van je huis die je aanspreken
Een prachtige trap, een geweldig uitzicht, glas in lood ramen. Het zijn details die je erg aan spreken. Vaak vormen ze ook de reden waarom je een huis hebt gekocht. Benadruk deze elementen. Zo komen ze goed tot hun recht. Mooie kozijnen bijvoorbeeld worden extra benadrukt tegen een gekleurde wand. Of geef ze juist een kleur!

home_is_color_detail

2. DIY
Door zelf aan de slag te gaan in huis krijg je meer binding. Dat hoeft niet overdreven en gigantisch te zijn. Een leuke wand met vakantiefoto’s, eenvoudige lampen met een persoonlijke touch, een geschilderd kastje van de kringloop. Ieder moment als je er langs loopt zal je er van genieten. Echt!

home_is_kids

3. Omring je met spullen die je blij maken
Schilderijen, meubels of een doodeenvoudige bos bloemen. Geef ze een plek in huis. Omring je er mee. Dat maakt je vrolijk.
Het is soms even zoeken hoe je alles een plaats geeft. Vooral als de stijl afwijkt. Maar bedenk je; juist imperfectie maakt je huis interessant en helemaal van jou!

home_is_collage

4. Realiseer je dromen
Veel mensen hebben een droom over een onderdeel van hun huis. Een woonkeuken, openslaande deuren, in bad met een sterrenhemel boven je. Maak eens een plan hoe je dat kan realiseren. Want ik beloof je; het zal je woongenot echt een boost geven!

home_is_slaapkamer

5. Geef extra aandacht aan de plekken waar jij je prettig voelt
Besteed extra aandacht aan de ruimten waar jij zo van geniet. Maak ze knus, gezellig. Met je favoriete schilderij, een prachtige lamp, een mooie stoel, of een raam met uitzicht op de tuin. Zo straalt jouw droomplek nog meer.

home_is_vakantie

Tot slot

Een onpersoonlijk huis mist een hart. En dat is op te lossen. Met een paar stappen maak je van je huis je lievelingsplek. Juist omdat het uitstraalt wie jij bent.
Ben je er niet helemaal achter wat jouw sfeer is? Dan help ik je een handje. In een paar stappen ben je daar zo uit! Nieuwsgierig? Lees hier meer.

handtekening_Lisette

P.S.
Heb je plannen om te verbouwen? Maar heb je nog geen helder beeld waar jouw huis aan moet voldoen?
Ik help je om makkelijker je droom te realiseren met het GRATIS werkboek Jouw droomhuis in beeld. In een paar eenvoudige stappen leg je de basis voor je verbouwing. Vraag hem hier direct aan!

met randjes

Meer weten over deze DIY workshop? Klik dan hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s