Verbouw je keuken in 7 stappen

Je bent op zoek naar een nieuwe keuken voor je verbouwde huis. Of je oude keuken is nodig aan vervanging toe.
Leuk! Denk je. Enthousiast ga je aan de slag. Een stapel woontijdschriften voorziet je van inspirerende plaatjes. En op zaterdag ga je op tournee langs een paar showrooms. Je enthousiasme maakt langzaamaan plaats voor moedeloosheid. Wat is er veel keuze!
De ene verkoper probeert je zijn allerbeste keuken aan te smeren, de ander heeft daarover hele andere ideeën. Bij IKEA loop je verloren rond. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Want wat wil je ook al weer? Help!  En voor je het weet kies je maar iets. Of helemaal niets. Omdat er helemaal klaar mee bent.

Zo voorkom je een moedeloze zoektocht…

Zet eerst je keukenwensen op een rij voordat je de deur uit gaat. Zo kan je doelgericht op pad om jouw keuken uit te zoeken.
– Je weet welke stijl je aanspreekt. En welke elementen je nodig hebt om de gezellige sfeer in jouw droomkeuken te laten spreken. Een keuken bepaalt toch voor een groot deel de uitstraling van je huis.
– Een keuken is een gebruiksvoorwerp. Daarom is de indeling van je keuken heel belangrijk. Hij moet gebruiksvriendelijk zijn. En helemaal passen bij de manier waarop jij je keuken gebruikt.

In 7 stappen de basis voor jouw keuken

Volg de 7 stappen. En krijg volledig voor ogen wat jouw keukenwensen zijn. Zo kan je gericht op zoek naar jouw droomkeuken.

Stap 1 Beeld
Koop een paar woontijdschriften. Stroop het internet af. Bijvoorbeeld de site Pinterest. Maak een verzameling van alle keukenbeelden. Zo krijg je inzichtelijk welke sfeer je aanspreekt. Bekijk de afbeeldingen goed. Wat maakt nu de sfeer die jou zo aanspreekt? Welke materialen en kleuren springen er uit? Kan je de sfeer typeren?

Stap 2 Kastruimte
Maak een overzicht van het aantal kastjes en lades dat je nodig hebt in je keuken.
Het werkt heel goed om uit te gaan van je huidige keuken. Wat is de indeling nu? Heb je op dit moment voldoende bergruimte? Of heb je meer kastruimte nodig. En zo ja, hoeveel?

Om het je makkelijker te maken heb ik een gratis keukenchecklist voor je gemaakt.
Het helpt je een overzicht te krijgen van al je keukenwensen. Meld je hier aan en download hem direct.

Stap 3 Apparatuur
Welke apparatuur geef je een plek in je keuken? En hoe ziet die apparatuur er uit?
Bijvoorbeeld een koelkast. Wil je hem inbouwen onder je aanrecht? Of kies je liever voor een hoog of vrijstaand model?

Op de website van Keukenloods krijg je online een goed beeld wat er zoal te krijgen is aan apparatuur.

keukenprinses

Stap 4 Ruimte
Hoe groot is je nieuwe keuken? Misschien heb je al een oude plattegrond. Of meet de ruimte na.
Welke keukenopstelling spreekt je aan? Wil je bijvoorbeeld een kookeiland, een kastenwand voor al je apparatuur en opslag? Of liever een keukenblok tegen de wand?
Ga vervolgens na of dit ook te realiseren is in de ruimte die je hebt. Maak een plattegrond en ga eens schuiven. Een standaard keukenkastje is 60 bij 60 centimeter. Er zijn ook bredere kasten te koop, afhankelijk van het merk van de keuken.

Stap 5 Afwerking
Het type keuken, de kleur van de kastjes, het aanrechtblad, achterwand, de vloer. Een keur aan afwerking bepaalt de uitstraling van je keuken. Maar wat kies je?
Bekijk de resultaten uit stap 1. Maak een overzicht van het materiaalgebruik en de afwerking die jou het meeste aanspreken. En jouw stijl bepalen. Of ga op zoek een kant en klaar inspiratiebeeld dat volledig aansluit op jouw wensen.
Hoe beter jij een beeld hebt van de materialen die aansluiten op jouw stijl, des te gerichter kan je op zoek. Zonder dat het je heel veel moeite kost.

Maak ook een tweede materiaaloverzicht waar je volledig achter staat. Zo ben je meer flexibel als je op zoek gaat naar materialen. En bijvoorbeeld de prijs heel erg tegenvalt. Het voorkomt teleurstelling.

Stap 6 Budget
Bepaal het budget dat je wil uittrekken voor een nieuwe keuken. En doe dat voor je een winkel in loopt!

De prijzen voor keukens verschillen gigantisch. En de meeste keukenverkopers zijn absoluut niet transparant in de kosten. Meestal worden offertes alleen gegeven als jij een volledige keuken hebt laten samenstellen. Maar welk prijskaartje nu aan welke kast hangt, dat blijft onduidelijk.
Als jij voor een prijsonderhandeling precies voor ogen hebt hoeveel je wil uitgeven kan je succesvol onderhandelen.

Stap 7 Ga op pad.
Kijk rond waar je de materialen en keukeninrichting kan vinden om jouw keuken samen te stellen. Blijf inventief. Bovendien; je hoeft niet alles bij één winkel te kopen. Een Ikea kastenwand kan bijvoorbeeld heel goed samen met een tip top kookeiland. (zorg dan wel voor een afwijkende kleur- en materiaalkeuze)
Ga de onderhandeling aan met jouw budget in je achterhoofd. Jij weet nu precies wat je wil. Ga ervoor!

Tip  1
Neem altijd jouw wensen én een plattegrond met de maten van je keuken mee als je gaat shoppen. Zo heeft een verkoper een beeld van jouw wensen en de ruimte. En kan hij je optimaal adviseren.

Tip  2
Bespaar geld door slim met materiaal en inrichting om te gaan. De prijzen van bijvoorbeeld een aanrechtblad liegen er niet om. Je bespaart enorm door een hardstenen blad direct te bestellen bij een steenhouwer. Of laat een betonblad gieten. Het is relatief goedkoop én straalt kwaliteit uit. Ook in combinatie met IKEA-kastjes!

Kortom…

Bezin voor je op pad gaat om een nieuwe keuken uit te zoeken! Ga eerst na wat nu eigenlijk  jouw wensen zijn voor je je laat ondersneeuwen door een overdaad aan keukens en hongerige verkopers.

Als je een helder beeld hebt van jouw stijl, jouw ideale indeling en je budget dan kan jij heel doelgericht op zoek naar een keuken die bij jou past. Het bespaart je veel tijd en energie. Je staat stevig in je schoenen.  En laat je daarom geen dure, ongewenste dingen aansmeren.

De GRATIS keukenchecklist zal je een heel eind op weg helpen.
Het helpt je een zicht te krijgen op al je keukenwensen.
Meld je hier aan en download hem gratis.

keukenchecklist

Zodat jij binnen korte tijd vrolijk en voldaan staat te koken in jouw droomkeuken. DOEN!

Succes,

handtekening_Lisette

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s