‘Hé, ruim die troep nou eens op!’ en het kastje-kastje-kastje-syndroom

Ooit was je huis netjes opgeruimd. Maar nu?

Je weet van ellende niet meer waar je met al je troep naartoe moet. Je schaft maar weer een volgend Ikea-kastje aan voor het speelgoed van de kinderen. Een handige opberger ernaast voor je administratie. Totdat ook die weer afgeladen vol zitten. De sfeer in huis wordt er niet beter op. Eigenlijk voel je je niet echt meer thuis. Je irriteert je. En jouw stijl is allang niet meer terug te vinden in deze warboel.
Wat nu? Verhuizen, verbouwen? Help!

rommel_verbouwingsarchitect

Herkenbaar?

Voorkom stress door een gebrek aan bergruimte

Zorg voor voldoende bergruimte bij het maken van verbouwingsplannen
Als je gaat verbouwen realiseer je dan dat je in de komende jaren meer bergruimte nodig zal hebben. Kinderen worden groter, krijgen andere interesses. Maar ook jouw spullen hebben een plek nodig. Anticipeer hier dus op. En houd hier bij het maken van je plannen rekening mee!

Zo doe je het:

  • Zorg voor voldoende berging. Bijvoorbeeld op zolder, in de kelder of schuur. Hier kan je je grotere spullen kwijt.

  • Neem voldoende kastruimte op in je verbouwingsplannen. Hier bewaar je je meer gangbare spullen. Kleding, beddengoed, maar ook je administratie.

  • Zorg voor kastruimte met deuren; ook in je leefruimte! Zo is de minder toonbare inhoud toch keurig weggewerkt. Denk bijvoorbeeld aan plastic speelgoedbakken, ordners, DVD’s, apparatuur. Niemand zal er om treuren niet meer tegen deze ongezellige rommel aan te kijken. Op een enkele elektronicafanaat na.

  • En hou het opgeruimd! Niet onbelangrijk is het om de orde te bewaren. Blijf daarom opruimen. Want een georganiseerd huis geeft rust!

Tips!

Durf het groots aan te pakken. Kies voor grote opbergsystemen.
Denk je dat dit zonde is van je ruimte? Juist veel kleine kasten zorgen voor wanorde. Een onoverzichtelijke kamer lijkt veel kleiner dan een geordend beeld. Durf daarom grote elementen toe te passen. Dit kan op twee manieren:

Kies voor wandvullende, repeterende systemen als je een rustig beeld wil. Zoals bijvoorbeeld een kastenwand met schuifdeuren in je slaapkamer. De kasten bieden een gigantische opbergruimte maar vallen niet direct op. Ze stralen eenheid en rust uit. Zo ligt de nadruk juist op de andere inrichting en aankleding van de ruimte.

slaapkamer_verbouwingsarchi

Plaats een alles-in-één-kast als eye catcher. Hier wisselen open en gesloten kastdelen elkaar af. In de woonkamer bijvoorbeeld. Een saaie lange wand kan hiermee een flinke opkikker krijgen. En bovendien los jij al je opbergproblemen in één keer op!

woonkamer_verbouwingsarchit

Met een inventieve aanpak houd je de kosten voor kasten laag.
Kastenwand: Voor de inhoud van de kasten kan je goed terecht bij Ikea. Koop een paar kasten zonder deuren. Handig en makkelijk in te delen!
Systemen voor het plaatsen van schuifdeuren zijn in iedere bouwmarkt te koop. Deze bevestig je eenvoudig tegen wand of plafond. Hang op maat gezaagde panelen in het rolsysteem. En voila! Jouw kast is gereed.
Alles in één kast: Al eens gedacht aan een dressoir van keukenkastjes in je woonkamer?
Koop bij de Ikea eenvoudige bovenkastjes. Je kan ze nog een leuk kleurtje geven. Monteer ze aan je wand. Laat een paar mooie planken op maat zagen en monteer deze op de bovenzijde. Nog even gezellig aankleden met een boekenplank, schilderij en een lampje. Eenvoudig maar chique!

Tot slot

Ruim je troep nu écht eens goed op. Pak het grondig aan. Neem voor je verbouwing voldoende bergruimte op in je ontwerp. Durf het groot aan te pakken. Zo irriteer je je voor lange tijd niet meer aan je rommel. En voorkom je het kastje-kastje-kastje syndroom.

Is het hoogtijd om je huis eens flink onder handen te nemen?

Om je te helpen bij de eerste stappen op weg naar jouw droomhuis krijg je van mij een leuk cadeau. Bestel hier het GRATIS werkboek Jouw droomhuis in beeld; in 3 stappen je verbouwingswensen op een rij

Vorm in 3 leuke inspirerende oefeningen een goed beeld van je toekomstige huis. En zet zo jouw woonwensen op een rij.

Je hoeft je alleen maar hier aan te melden. En je ontvangt de link naar de workshop in je mailbox.
Zodat je direct vol inspiratie aan de slag kan!

Maak je verbouwing leuk en inspirerend.

Heel veel plezier!

Lisette

inschrijfformulier_werkboek

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s