Lekker buiten maar toch beschut: een veranda als blikvanger

Heb je een glazen pui, maar kan je de deuren onmogelijk  openzetten tijdens een zomerse regenbui? Regent je vloer nat en zit jij met die lekkere temperatuur opgesloten in je huis?
Of mist je woning karakter en kan het wel een extra blikvanger gebruiken?
Een veranda is de oplossing.

veranda

De voordelen

Een veranda geeft je huis, mits goed uitgevoerd, sfeer.
Je hebt een fijne plek aan je huis waar je bijvoorbeeld ’s avonds beschut kan zitten. Het is echt een verlengstuk van je huis. Lekker buiten, maar toch beschut.
Het is een goede manier om je deuren open te kunnen zetten zelfs als het regent. Hoe lekker en sfeervol zal dat zijn!
Maar een veranda kan ook de zon buiten houden. Met begroeiing als druivenranken of blauwe regen vormt je veranda in de zomer een goede zonwering.

Hoe

Het bouwen van een veranda is geen ingewikkelde klus. Bovendien zijn de kosten te overzien. En geef je je huis toch een hele nieuwe uitstraling.
Er zijn verschillende manieren om je veranda te laten bouwen.

Je kan een veranda op maat laten maken. Bijvoorbeeld in hout. In staal kan je de constructie wat eleganter en ranker houden.
Vormt de veranda een onderdeel van je nieuwe of te verbouwen woning? Neem hem dan in het nieuwe ontwerp voor je huis.

Er zijn ook kant-en-klaar modellen te koop. In alle soorten en maten. Oriënteer je eens via google of er iets tussenzit dat je aanspreekt. Maar houd daarbij extra rekening met onderstaande tips. Want met een kant-en-klaar model heb je minder mogelijkheden om je huis en veranda één geheel te laten vormen.  Al snel beland je in een aanplak model, compleet afwijkend van de stijl van je woning.

Of tweede hands Als je geluk hebt tik je in een zaak met tweede hands bouwmaterialen of via Markplaats ook  nog wel eens oude gebruikte systemen op de kop.

Tips

  • Bekijk goed de stijl van je huis en sluit de stijl van je veranda hierop aan. Zorg ervoor dat deze aanbouw een geheel vormt met je huis. En met je tuin. Want de veranda is niet alleen een verlengstuk van je huis. Maar ook de overgang naar je tuin.

  • Laat de veranda geen huis-op-zich worden. Vaak zie je hoe een enorme veranda alle aandacht opeist. De overkapping wordt bijna een woonkamer op zich. Zo doe je afbreuk aan je huis. Zoek niet alleen een balans in uitstraling. Maar ook een evenwicht in grootte.

  • Sluit in kleurgebruik aan op je bestaande huis. Door een goeie lik verf kan je je veranda en woning ook één geheel laten vormen.

  • Let goed op de lichtinval in huis. Het is niet de bedoeling dat je na plaatsing van je veranda binnen in het donker zit!

Inspiratie

Om je alvast wat ideeën te geven vind je hieronder een aantal inspirerende voorbeelden.

Kortom

Met een veranda kan je je huis een flinke oppepper geven. Zonder al te veel moeite. Daarbij heeft een veranda veel extra voordelen die je woongenot flink verbeteren. Juist nu, met de zomer op komst!

Zin om aan de slag te gaan met je huis?

Dan heb ik een leuk cadeau voor jou! Om je te helpen bij de eerste stappen op weg naar jouw droomhuis krijg je van mij het GRATIS werkboek Jouw droomhuis in beeld; in 3 stappen je verbouwingswensen op een rij
Je hoeft je alleen maar hier aan te melden. En je ontvangt de link naar de workshop in je mailbox.
Zodat je direct vol inspiratie aan de slag kan!

Vorm in 3 leuke inspirerende oefeningen een goed beeld van je toekomstige huis en zet zo jouw woonwensen op een rij.
Maak je verbouwing leuk en inspirerend.

Heel veel plezier!

Lisette

inschrijfformulier_werkboek

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s