Verbouwen? De eerste 3 stappen op weg naar jouw droomhuis

Weet jij eigenlijk al wat je wil bereiken met je verbouwing?

Verbouwen; het is een hele onderneming. En het kost je flink wat geld en inspanning. Maar heb je een helder beeld van je toekomstige droomhuis?
Veel verbouwers hebben geen idee. Ze bellen een aannemer om een aanbouw aan hun huis te laten zetten. Maar zitten, duizenden euro’s verder, met een onzinnige ruimte waar ze niets mee doen.
Of gaan in zee met een architect. Zonder eerst zelf na te hebben gedacht wat ze nu eigenlijk willen bereiken met een verbouwing. Het kost zo’n architect vervolgens veel tijd om jouw ideeën boven tafel te krijgen.

Zonde! Zo verspil je veel tijd, moeite en vooral geld.

Als je je woning wil verbouwen is het een must eerst je wensen op een rij te hebben.

Want de basis voor het verbouwen van je huis dat ben jij. Verbouwen is eigenlijk niets meer dan je woning op een zo mooi mogelijke manier aanpassen aan jouw wensen en gebruik.
Waarom?

  • Het brengt je tijdens de verbouwing niet in de stress. Want reken maar dat je veel beslissingen moet nemen! Neem van tevoren de tijd hier al goed over na te denken.

  • Je kan met een goed plan stap voor stap toewerken naar een gewenst resultaat. Zo kom je onderweg niet voor grote verassingen te staan. Je weet wie en wat je nodig hebt om dat resultaat te bereiken. Dat bespaart je enorm veel tijd en moeite.

  • Voorkom spijt achteraf. Want hoe zonde is het als je jezelf na de verbouwing realiseert dat je het toch liever anders had gewild?

De eerste 3 stappen op weg naar jouw droomhuis!

Aan de slag! Zet in 3 stappen je ideale huis eens op papier.

Stap 1 Je droomhuis
Wat zijn jouw woonwensen. Welke stijl en sfeer past bij jou.

Stap 2 Je huis nu
Je huidige woning is de basis voor je verbouwing. Wat zijn de kenmerken van je huidige huis. Wat moet er veranderen en wat mag blijven.

Stap 3 De ingrediënten
Wat mag er in jouw droomhuis absoluut niet ontbreken. Zoom eens in op de specifieke ruimten en geeft ze een gezicht.

Alles op een rij?
Maak daarna pas de eerste concrete stappen om je verbouwing te realiseren. Nu je weet wat jij wil is het eenvoudiger andere partijen te benaderen. En kan je één op één beter en doelgericht samenwerken.

werkboek_inspiratiebeeld

Zelfs als architect vond ik het heel lastig goede keuzes te maken voor mijn eigen huis

Ik heb twee keer mijn huis verbouwd. En realiseerde me toen pas hoeveel er op je af komt tijdens een verbouwing.
Een verbouwing kost je aardig wat geld. Dus wil je het in één keer goed doen. Maar neem je wel de juiste beslissingen?
Ook bij klanten zie ik dit vaak misgaan. Voor ik bij hen aan tafel schuif hebben ze niet in kaart wat belangrijk voor ze is. Hoe ze willen wonen. Het wordt voor een architect dan erg lastig wensen te vertalen naar een passend ontwerp.

Om jou te helpen heb ik een inspirerende DIY-workshop samengesteld. Je ontvangt hem helemaal gratis als je je hier aanmeldt.
In het werkboek krijg je in 3 leuke oefeningen een helder beeld van jouw droomhuis. Op een inspirerende en frisse manier bepaal je stap voor stap je verbouwingswensen.
Doen! Het zal je écht vooruit helpen!

Heb je er al zin in?

Bepaal voor je gaat verbouwen eerst wat je wil bereiken. Vorm een goed beeld van je toekomstige huis. Zet je wensen op een rij. Zo blijft verbouwen leuk en inspirerend. En voorkom je stress en ellende. Meld je hier aan en ontvang het gratis werkboek Jouw droomhuis in beeld; in 3 stappen je verbouwingswensen op een rij. Zodat je direct vol inspiratie aan de slag kan!

Heel veel plezier!

Lisette

inschrijfformulier_werkboek

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s