Pinterest; online wooninspiratie in 5 stappen

Pinterest

Het is vaak lastig om de juiste wooninspiratie te vinden.

Voor je start met verbouwen bijvoorbeeld. Of gewoon, om nieuwe ideeën op te doen voor je huis.
De geijkte woontijdschriften bieden niet wat je zoekt. Woonblogs af struinen kost je veel tijd. Waar zoek je het dan?

Pinterest biedt volop inspiratie

Pinterest heet de site waar je een prima portie inspiratie vandaan kan halen. Pinterest is een van de snelst groeiende social media sites. Het draait er allemaal om mooie plaatjes.
Online deel je afbeeldingen met anderen. En anderen bieden je hun inspirerende beelden. Ongelimiteerd maak je mapjes met plaatjes die je leuk vindt. Je volgt aansprekende personen en anderen volgen jou terug. Heerlijk. Struinen, neuzen in andermans bestanden. Pinterest biedt een Walhalla aan inspirerende beelden. Een echte aanrader.

In 5 stappen eenvoudig beginnen

 • Maak een Pinterest-account aan. Ga naar de site Pinterest. Meld je gratis aan en omring je met plaatjes en mensen die je blij maken en inspireren.

 • Maak boards aan Boards zijn op Pinterest de mapjes waar je afbeeldingen in kan bewaren. Standaard heb je een paar boards op je account staan. Je kan ze eenvoudig een eigen naam geven of nieuwe boards aanmaken. Per board kies je voor een categorie waarbinnen je afbeeldingen vallen. Zo ben je voor anderen makkelijk te vinden.

 • Pinnen maar! Pinnen is niets meer dan een afbeelding aan je board, je bestanden, toevoegen.
  Klik op de afbeelding die je aanspreekt. Links bovenin het plaatje kan je kiezen; Repin of Like. Kies Repin als je de afbeelding wil bewaren. In een volgend venster kies je een board waaraan je de afbeelding wil toevoegen. Ook is het mogelijk een tekst bij te voegen. Of een bestaande tekst te veranderen.
  Druk op Pin it en je afbeelding is opgeslagen in jouw favoriete afbeeldingen.

 • Zoeken in categorieën. Om je zoektocht makkelijker te maken kan je op categorieën zoeken. Architecture, Home decor en Design zijn de categorieën waarin je wooninspiratie tegenkomt. Deze manier van zoeken brengt je vaak bij Amerikaanse pinners, de grootste groep gebruikers. Spreekt de Amerikaanse stijl je minder aan, probeer dan de volgende zoekwijze.

 • Struinen in de boards van anderen. Zie je een leuke pin voorbijkomen? Klik erop. Boven de afbeelding verschijnt de naam van de persoon waar de pin vandaan komt. Onder de afbeelding verschijnt het board waarin de pin opgeslagen is. Struin eens lekker in de boards van deze personen. Bevallen de plaatjes je? Dan kan je kiezen een board of persoon te volgen. Nieuwe pins komen dan automatisch in je ‘inbox’ terecht. Zo krijg je op een eenvoudige manier de leukste plaatjes voorgeschoteld. Om ze vervolgens op te slaan moet je nog wel even pinnen!
  Kijk ook eens in mijn boards.

Er is natuurlijk nog veel meer mogelijk met Pinterest.
Lees bijvoorbeeld de blog van Rianne Jacobs met heel veel meer tips.

Pinterest is verslavend leuk.
Pas dus op! Voor je het weet kom je niet meer toe aan je nachtrust.

Kortom, Pinterest is de site voor wooninspiratie bij uitstek!
Je vindt op een eenvoudige manier ongelimiteerd aansprekende afbeeldingen. Wanneer jij wil. Download eenvoudig  jouw favorieten.  Maak inspiratie boards voor jouw huis. En deel ze met anderen.

* Zin om met je inspiratie aan de slag te gaan? Dan heb ik een leuk cadeau voor jou!
Met het GRATIS werkboek Jouw droomhuis in beeld; in 3 stappen je woonwensen op een rij krijg je in een aantal inspirerende oefeningen jouw droomhuis in beeld. Een must als je verbouwingsplannen hebt!
Bestel het werkboek GRATIS en vrijblijvend: Meld je hier aan en ontvang als bonus iedere 2 weken gratis woontips en verbouwingsideeën direct in je mailbox.

Heel veel plezier er mee!

Lisette

droomhuis in beeld

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s