Geen badkamer zonder dakkapel

Heb je te weinig ruimte op de bovenverdieping?
Ontbreekt er een slaapkamer. Of een badkamer?
Door het schuine dak op je zolderverdieping is er vaak gebrek aan bruikbaar vloeroppervlak. Veel ruimte op de zolderverdieping blijft hierdoor onbenut. Hier schuilen verborgen mogelijkheden.

Bekijk eens of een dakkapel oplossingen biedt
Met een dakkapel voeg je relatief makkelijk veel ruimte toe. Het plaatsen van een dakkapel kan enorm veel ruimte opleveren. Het maakt een gigantisch verschil voor je bovenste verdieping.

De 5 voordelen van een dakkapel:

Een dakkapel is eenvoudig te plaatsen. Binnen een dag kan een geprefabriceerde dakkapel op je dak geplaatst worden.

Meer bruikbare hoogte Met een dakkapel verhoog je je ruimte. Dit maakt de ruimte bruikbaar.

Meer gebruiksoppervlak Met het plaatsen van een dakkapel vergroot je het oppervlak van de bovenverdieping

Meer licht De extra ramen brengen een zee van licht in je woning

Meer uitzicht De ramen geven je veel meer uitzicht op je omgeving.

Tips

  • Zoek uit of je een vergunning nodig hebt

Voor het plaatsten van een dakkapel aan de achterzijde van je huis is in veel gevallen geen bouwvergunning nodig. De dakkapel moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Aan de voorzijde ben je altijd verplicht een vergunning aan te vragen. Check via het omgevingsloket of jouw plannen voldoen aan de eisen. En vraag het altijd na bij je gemeente.

Vergelijk prijzen en kwaliteit

  • Welke dakkapel past bij jouw huis en bij jouw budget

Dakkapellen zijn er in alle soorten en maten

De kosten verschillen flink van elkaar. Je kan een prefab dakkapel laten plaatsen. De keuze is qua beeld wel beperkt. Ook kan je ter plaatse een dakkapel laten bouwen. Je dakkapel kan dan naar eigen ontwerp worden gebouwd.

Een voorbeeld uit de praktijk

Wessel en Liz kochten een huis. Op de slaapverdieping ontbrak een badkamer. De aangrenzende slaapkamer was donker en bedompt. En er was geen zicht op de prachtige omgeving.
Samen werd gezocht naar een oplossing. De ontbrekende ruimte werd gevonden onder de kap. Door het plaatsen van een dakkapel kon de cv ruimte omgetoverd worden tot badkamer. De dakkapel werd doorgetrokken naar de aangrenzende slaapkamer.

badkamer pg_verbouwenco

Met een fantastisch resultaat. De lichte badkamer is een enorme aanwinst voor het huis. Tijdens het douchen heb je wijds uitzicht op de omringende natuur.
De slaapkamer is nu een flink stuk lichter. Ook is er in deze kamer nu ruimte voor een werkplek. En het prachtige uitzicht op de omgeving wordt ook hier optimaal benut.
Met de dakkapel krijgt de verdieping in één keer heel veel meerwaarde.

SONY DSCSONY DSC

Kortom, een dakkapel brengt meerwaarde
Met het plaatsen van een dakkapel ontstaat veel bruikbare ruimte op een verdieping. Een dakkapel plaatsen is een vrij eenvoudige ingreep. Het resultaat is vaak overweldigend. De enorme meerwaarde die ontstaat door extra ruimte, licht en uitzicht is de investering meer dan waard.

Heb jij ook zo’n geweldig voorbeeld van de verbouwing van je bovenverdieping? Deel het met me! In het reactievak hieronder kan je je reactie kwijt.

* Zin om aan de slag te gaan met je eigen huis?
Bestel GRATIS en vrijblijvend het inspirerende werkboek Jouw droomhuis in beeld; in 3 stappen je woonwensen op een rij .

Vol leuke oefeningen om je woning om te toveren tot een gezellig thuis. En nog GRATIS ook! Meld je hier aan en ontvang als bonus iedere 2 weken gratis woontips en verbouwingsideeën direct in je mailbox.

droomhuis in beeld

Advertenties

2 thoughts on “Geen badkamer zonder dakkapel

  1. In plaats van de badkamer op zolder kun je ook er aan denken om een extra slaapkamer met dakkapel op zolder te maken, en een badkamer in de slaapkamer die vrij komt. Scheelt je heel wat leiding- werk, en je hebt de badkamer wat dichterbij.

    • Best badkamertijdschrift,
      Dat is natuurlijk helemaal afhankelijk van je woning! In dit huis is er geen extra zolderverdieping aanwezig. Bovendien zou een slaapkamer opgeven ten behoeve van de badkamer geen optie zijn. Dat het cv-hok met behulp van een dakkapel ruimte biedt voor de badkamer geeft het huis, en de bovenste verdieping, meerwaarde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s